De familiesite Beijen/Beyen
door Laurens Beijen
De voorpagina
Het inhoudsoverzicht
De volgende pagina
De vorige pagina
De voornamenlijst
De fotogalerij
Zoeken op deze website
Reacties of vragen

De Breyellse familie

De jongere generaties van de Breyellse familie

Peter Michael Beijen en Anna Maria Gubbels, die genoemd werden op de vorige pagina, hadden zeven kinderen. Drie van hen overleden op jonge leeftijd. De andere vier waren allemaal zoons.
Hierna volgt het een en ander over die zoons en hun nakomelingen.

Thijs

Matheus A.P.H. Beijen (6.2) (roepnaam Thijs) was de oudste zoon. Hij werd in 1903 in Venlo geboren. In 1928 trouwde hij in 's-Hertogenbosch met Petronella E. Schetselaar, die uit die plaats afkomstig was. Na hun huwelijk woonden ze in Nijmegen. Zij kregen zes kinderen, van wie er een jong overleed.

De foto hiernaast is in 1942 gemaakt. Vooraan staan Thieu (Matheus M., 7.5), die toen zijn Eerste Communie deed, en Wil (Wilhelmus A., 7.6). Daarachter staan van links naar rechts Ann (Johanna M., 7.1), Piet (Peter M., 7.3) en Ferry (Ferdinand G., 7.2).

Thijs Beijen werkte voor de oorlog vele jaren als banketbakker. Na de oorlog ging hij bij de gemeente Nijmegen werken, waar hij leidinggevende functies vervulde bij de afdeling Sociale Zaken.
Thijs overleed in 1979 in Nijmegen, zijn weduwe in 1989. De meeste van hun nakomelingen wonen nog in de regio Nijmegen.

Harry

Henricus A.P.M.T. Beijen (6.4) (roepnaam Harry) werd in 1910 geboren in Nijmegen. In 1933 trouwde hij in Ubbergen met de Ubbergse Maria T. (Rie) van den Wollenberg. Zij kregen zes kinderen.

Hun dochter Anna P.T.J. (7.10) (roepnaam Annie of An) werd geboren op 21 februari 1943. Zij werd beschouwd als de honderdduizendste inwoner van Nijmegen. Hoewel het midden in de oorlog was, was er ook aandacht voor dit kleine nieuws. Diverse kranten plaatsten een bericht over haar geboorte. De foto hiernaast stond in de Amsterdamse krant De Courant/Nieuws van den Dag.

De foto hierboven is in 1959 gemaakt ter gelegenheid van het huwelijk van de oudste zoon van Harry en Rie. Tussen het echtpaar Beijen staat hun jongste dochter Marga (Margaretha E.C., 7.12). Daarachter zitten en staan van links naar rechts An (Anna P.T.J., 7.10), Wil (Wilhelmus P., 7.7), Rietje (Maria H.J., 7.8), Henny (Henricus A.P., 7.9) en Thea (Theodora C., 7.11).

Harry Beijen werkte als prepareerder bij een laboratorium van de Nijmeegse universiteit.
Hij overleed in 1988 in Nijmegen, zijn weduwe in 2004 in Beek-Ubbergen. Ook hun nakomelingen wonen in meerderheid in de regio Nijmegen.

De molen 'De Beijenkorf'
In 1999 kochten Marc Beijen (8.6) (een kleinzoon van Harry Beijen) en zijn vrouw Jolande Brooymans de in 1873 gebouwde en inmiddels vervallen korenmolen 'De Hoop' in Maurik. In 2004 begonnen ze met de restauratie. Het inwendige maalwerk, dat al voor de oorlog was verwijderd, is daarbij niet teruggebracht. In 2006 was de restauratie voltooid. De molen kreeg toen de naam 'De Beijenkorf'.
Als u op het plaatje hiernaast klikt, kunt u een aantal foto's van de molen zien.

Wim

Wilhelmus A.P.M.H. Beijen (6.5) (roepnaam Wim) werd in 1912 in Nijmegen geboren. In 1939 trouwde hij in Nijmegen met Helena M. (Leen) Könning, die geboren was in het Duitse Elten. Zij kregen vier kinderen.
Wim Beijen werkte bij Philips. In 1955 emigreerde het gezin echter naar Australië, waar Wim verschillende technische functies vervulde. Hiernaast staat een foto van Wim en Leen uit hun Australische tijd.
Wim (die zijn naam in Australië als Beyen schreef) overleed in 1989 in Mildura in de staat Victoria.

Beyen in de muziek en de showbusiness
Een dochter van Wim, Maria Beyen (7.15), werd in Australië in de jaren zeventig en tachtig een bekend fotomodel. Zij trad ook veel op in reclamefilmpjes. In 1968 trouwde Maria met Bruce Rowland, een componist van filmmuziek, die ook de muziek voor de opening van de Olympische Spelen in Sydney componeerde en dirigeerde. Meer over hem is te vinden op Wikipedia. Maria heeft jarenlang meegewerkt in het muziekbedrijf van haar man. Zij wonen in Melbourne; vroeger hebben ze ook gewoond en gewerkt in Amerika (Los Angeles).
Op de foto staan Maria, Bruce en hun dochter Kelly bij de uitreiking in 2005 van de Australasian Performing Rights Association Award aan Bruce.
Kelly had ook een eigen carrière als songwriter en zangeres. Omdat de naam Kelly Rowland al werd gebruikt door een andere zangeres, trad ze op onder de naam Brooke Beyen (Brooke is haar tweede voornaam).

Jo

Johannes P.A.M. Beijen (6.7) (roepnaam Jo) werd in 1917 in Nijmegen geboren.
Jo trouwde in 1943 in Nijmegen met zijn plaatsgenote Johanna M. (Annie) Roelofs. Hiernaast staat een foto die in 1942 gemaakt is ter gelegenheid van hun verloving. Na hun eerste kind, dat zeer jong overleed, kregen zij nog drie kinderen.
Jo Beijen was eerst textielverver en werkte daarna vele jaren in de grafische industrie als drukker-zetter bij de Nijmeegse firma Thieme.
Hij overleed in 1997 in Nijmegen. Annie Beijen-Roelofs overleed daar in 2003.

   De volgende pagina

De voorpagina
Het inhoudsoverzicht

De bovenkant van de pagina
Zoeken op deze website

Reacties of vragen